HomeKunstwerkenVercruysse/Heirman

Jan/Aldrik Vercruysse/Heirman - IJzerpark

IJzerpark, Knokke

Over het kunstwerk:

Vercruysse/Heirman - IJzerpark

De groene long vlakbij de Dumortierlaan is door landschapsarchitect Aldrik Heirman omgetoverd tot een glooiend duinlandschap. Het zanderig park wordt doorkruist met kronkelende paden en knusse zithoekjes. Daarnaast is er ook “De Tuin van Plezier”.

Het is een doolhof ontworpen door kunstenaar Jan Vercruysse. Het labyrint zorgt door zijn strakke vormgeving en diverse waterpartijen voor een verrassende verademing.

Over de kunstenaar:

Jan Vercruysse (België (Oostende) - 1948) behoort tot de meest invloedrijke Belgische kunstenaars. Hij is een vaste waarde in de beeldende kunst van de jongste decennia. Het plastisch werk van Vercruysse refereert vooral aan de architectuur en het theater.


Aldrik Heirman (België (Gent) - 1966) groeide als oudste zoon van de kunstfotograaf Rony Heirman op in de Belgische kunstwereld. Reeds in zijn vroege kinderjaren was hij bezig met natuur en tuinen, zeer vlug ontwikkelde hij een aparte visie rond landschapsarchitectuur en het kweken van planten.

Alles wat hij ontwerpt moet in de eerste plaats leefbaar zijn, vormgeving komt voort uit beleving. In zijn persoonlijke kwekerij laat hij planten zichzelf vormen, standplaats en toevalligheid bepalen hoe een boom of heester er uiteindelijk zal uitzien.

Vercruysse/Heirman - IJzerparkVercruysse/Heirman - IJzerpark
2008
2008

Afdrukken E-mailadres