Barry Flanagan - Hospitality

Duinen voor de Zwinvlakte, einde Zeedijk, Het Zoute

Over het kunstwerk:

Flanagan Hospitality

Al heel wat jaren gebruikt Flanagan de haas als uitgangspunt voor het formuleren van zijn ideeën. Het dier staat voor vrijheid, onafhankelijkheid, dynamiek, vruchtbaarheid, kracht en individualiteit. Dit Bronzen beeld op bronzen piramidevormige sokkel (het vijfde van 5 gelijke beelden over de wereld verspreid) werd niet toevallig geplaatst op een van de mooiste plekken van het land. Hoewel een haas en geen konijn, wat men eerder in deze biotoop verwacht, laat dit dynamische beeld zich perfect integreren in onze duinen.

De haas staat hier voor gastvrijheid “hospitality”, en dat is in onze badstad zeker een begrip. “Hospitality” kreeg echter heel vlug een reeks bijnamen, zo wordt het beeld “keuning van ’t Zwin”, “Bugs Bunny” of simpelweg “’t Keun” genoemd.

Aangekocht in 1997

Over de kunstenaar:

De Brit Barry Flanagan is een van de markantste figuren uit de naoorlogse beeldhouwkunst. Hij behoort daarbij nog tot de zeldzame groep hedendaagse kunstenaars die te bevatten zijn voor de brede lagen van de bevolking. Getuige hiervan is de interesse voor zijn werk in heel Europa, Noord- en Zuid-Amerika, Azië, Australië, ... Via een klassieke vormtaal behandelt hij universele thema’s zoals de situatie van het individu en de kunstenaar in de maatschappij.

Flanagan HospitalityFlanagan HospitalityFlanagan HospitalityFlanagan

Afdrukken E-mailadres